Marit Mjøen Solem mottok prisen i Lillestrøm. Foto: Agrilogg

Agroteknikk har en nyhetskåring hvert år, og aldri har det kommet inn så mange nyheter som i 2018. Av de 115 som oppfylte kriteriene var det seks som ble kåret som vinnere av Gullakset, og en av vinnerne ble Findmy fra Kvikne!

Findmy fikk prisen for sin sauebjelle med stressalarm, som gjør at bonden kan reagere raskt hvis sauen blir angrepet.

Sitat fra Agroteknikk:
«Findmys elektroniske sauebjeller med stressalarm gir umiddelbar melding til dyreeier hvis det oppstår uro eller stress i saueflokken, eksempelvis fordi den jages av rovdyr eller hund. Hvis en sau får en unormalt og stresset bevegelse vil et gyroskop i den elektroniske bjella registrere dette, og utløse varslinga. Dermed kan du reagere langt raskere enn når e-bjella kun sender til faste intervaller. For å redusere faren for falsk alarm, må sensoren være aktivert et visst antall ganger over en viss periode før den varsler.  Findmy e-bjeller kommuniserer via satellitt. Bjellene har derfor dekning også i områder uten mobildekning.»

Findmy mottok prisen på Agroteknikks store messe på Lillestrøm.  Marit forteller at – vi æ stolte Kviknedøler som har mottatt en høythengende pris som gullakset er. Vi synes at det er artig at noe som er utviklet i bygdenorge kan utmerke seg på en slik arena.

kvikne.no gratulerer Findmy med den gjeve prisen!