Løypelagets styre, sammen med løypekjørere, (Tråkke- og scooterkjørere) har i kveld hatt et møte der vi diskuterte hvordan vi på best mulig måte kan ivareta brukernes ønske om velpreparerte løyper i løypelagets nedslagsfelt. Denne vinteren har gitt oss mange utfordringer. Først og fremst var lite snø vårt største problem, men  i tiden før vinterferieukene har snøen lavet ned i flere omganger. Vinden er også en stor utfordring sammen med mye tørr og luftig snø, som i løpet av bare noen timer sletter alle spor. Disse to faktorene sammen med kostnadene gjør at vi nøye må vurdere fra dag til dag hvordan vi skal prioritere. Å holde tråkka i gang koster ca kr 375 pr. time. Som et eksempel kan vi nevne at vi i går tirsdag kjørte 13 timer i alt, med hele runden på Kvikneskogen og Sverjesjørunden. Bare i drivstoff gikk det  med kr 4875. Vi skulle gjerne kjørt alle løypene i morgen, men meterologene og deres meldinger må vi ta hensyn til. I morgen, torsdag, meldes det om brukbart vær, men fredag er det ny nedbør hele dagen, og da mener vi det er feil å preparer i stor skala. Nok om dette nå.

Her kommer planen vår de næremeste dagene: Natt til lørdag, etter snøværet fredag, kjører Andreas til Storinsjøen. Vel nede igjen må vi preparere hele skistadion og Lysløypa til skirennet som starter kl 12 lørdag formiddag. Når det er preparert ferdig, overtar Ola og kjører løypene rundt hele Kvikneskogen, uansett værvarsel. Søndag er det skirenn igjen. Mulig vi etter det kan prioritere Plassæterveien og Kjølen etc. Nærmere beskjed kommer her.

Så til sist ønsker hele Løypelagets styre og alle løypekjørerne alle skiløper fine opplevelser i løypenettet. Takk for at du er med å muliggjør løypelagets aktivitet og tilrettelegging med ditt medlemsskap. FORTSATT GOD VINTER

Skrevet av Ola V, for løypelaget.