Kvikne husflidslag 60 år

Siden laget hadde 60-årsjubileum i 2018, bestemte styret seg for å gjøre ekstra stas på Kjellfrid Stai som var med da Husflidslaget ble stiftet, og hun fikk overrakt kake og blomster av Kirsten Lund på Husflidens Dag, 8. september.

Kjellfrid er 91 år, er æresmedlem i laget, og husker veldig mye fra den gang. Husflidslaget ble stiftet på kommunehuset (arbeidskola) av Hustellnemda, Arbeiderkvinnelaget og Bondekvinnelaget den 28. eller 29. januar 1958. Medlemsprisen var 2 kroner pr. år, som gikk til Norges Husflidslag. Senere ble den økt til 3 kroner, og da gikk 1 krone til lokallaget. De reiste rundt på gårdene når de krevde inn medlemskontingenten.

Det var stor aktivitet i laget, og de hadde mange kurs og emnekvelder. Det første kurset var et tinnkurs, hvor de banket til fat. Men det var også nesting-kurs med Sigurd Nymoen, treskjæring, malekurs, prydsømkurs, og emnekveld med spikking for å nevne noen. I tillegg var det mye veving, og Husflidslaget hadde vever blant annet på Asphaug og Løberget.

«Veven har stått meg nære» sier Kjellfrid, som fortsatt er sprek og nå strikker sokker av restegarn.

Om kvelden var det trivelig jubileumsfest hos leder Eva Sellgren Pharo i Hesthåggån.