Som en del av markeringen av grunnlovens 200-års jubileum ønsker Kvikne Utvikling å dele novellen «Blakken» av Bjørnstjerne Bjørnson med alle kviknedøler og kviknevenner. I del en ble vi introdusert til familiens Bjørnsons noe brutale møte med Kviknedølen. I del to kan du lese om Bjørnstjernes møte med Blakken på Kvikne. I del tre forlater Bjørnstjerne og familien Kvikne og Bjørgan. Av Bjørnstjernes venner er det kun Blakken som får følge med. Blakken er et råskinn av en hest! I del fire blir vi fortalt om denne kjempens krefter under arbeidet på gården. I del fem kan du lese at Blakken er konge innenfor hele prestgjeldet, og ingen andre hester engang behøver å tenke på å dominere over denne giganten! I del seks blir det dramatisk! Blakken blir borte lenge mens han er på beite og bjørnen har sine metoder for å skaffe seg en velsmakende hestebiff.

Del sju er den siste delen i denne føljetong. Blakken blir nå brukt som kirkehest, og Bjørnstjerne står stolt og ser bøndene i bygda som lovpriser hesten fra Kvikne.